Linda Lindström är ett välkänt namn inom jujutsu, sen tidigare har hon både VM-guld och EM-medaljer. Nu väntar hennes femte VM och hon åker dit för att vinna.
-Jag är förväntansfull, säger Linda till budokampsport.se

– Jag är förväntansfull! Hade ju en fantastisk upplevelse under VM förra året där jag tävlade i både fighting och newaza och där vi också som lag lyckades prestera över alla förväntningar i lagtävlingen. Men jag känner också att jag har lite mer att ge när det gäller newazan där jag med knapp marginal hamnade utanför pallen. Så jag är taggad på att får bevisa detta! Och det är lite extra roligt att det går i Abu Dhabi, ett ställe jag aldrig besökt tidigare, säger Linda.

Formtoppad

– Jag tävlade i newaza på Paris Open i våras och även på German Open nu för några veckor sedan och vann båda dessa tävlingar så känns som ett bra kvitto på formen, säger Linda.

Ny viktklass

– Det blir första gången i viktklassen och jag har tränat på bra och försökt få in så mycket kvalitativ träning så möjligt. Vi har haft ett läger med landslagscoachen Martin Ingholt och det kommer bli ytterligare ett innan VM. Jag jobbar min sista vecka i slutet på oktober och är sedan ledig fram till VM så då kommer jag kunna lägga full fokus på förberedelserna, säger Linda.

Guldsatsning

– Jag går alltid för guld och så även denna gång, avslutar Linda.

Text. Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg