Svenska Jujutsufederationen representerar ca 40 st Jujutsustilar i Sverige med över 150 klubbar anslutna.

Som medlem i Svenska Jujutsufederationen är klubben en del av den svenska idrottsrörelsen. Det innebär status för klubben i sina kontakter bl.a. mot kommunen avseende lokaler, bidrag m m. Det innebär att klubben har rätt till statligt och LOK (lokalt aktivitetsstöd). Klubben får också en “stämpel” som seriös i allmänhetens ögon, vilket kan vara viktigt för oss som håller på med “källarsporter”. Som medlems i Svenska Jujutsufederationen förbinder föreningens medlemmar att följa RFs antidopmingsregler.

Svenska Jujutsufederationens klubbar en del av svensk budo- och kampsport och därmed en del av den svenska idrottsrörelsen. Klubben får information om vad som händer i övriga budoarter, och har möjlighet att påverka såväl underförbundet som Svenska Budo och Kampsportsförbundet genom att delta på organisationernas årsmöten.
Svenska Budo- och kampsportsförbundet har också en väldigt bra idrottsförsäkring via Folksam. Den täcker det mesta och är en förutsättning om klubben bedriver tävlingsverksamhet.

Svenska Jujutsufederationen arrangerar SM i Jujutsu och Svenska Jujutsuligan. Som medlem i förbundet har klubben möjlighet att skicka tävlanden till distriktsmästerskap och svenska mästerskap i jujutsu enligt JJIF:s tävlingsregler. Som individ kan man bli uttagen i landslaget och få representera Sverige vid EM, VM, Combat Games (kampsportens OS) och World Games.

Vi har också tillgång till ett stort kontaktnät med utländska instruktörer inom JJIF för träningsläger i Sverige eller utomlands.

Om det blir som vi hoppas, att flertalet klubbar som utövar någon form av Jujutsu/Jujitsu/Jiujitsu blir medlemmar i federationen, så får vi alla ett stort kontaktnät för utbyte av olika slag, exempelvis träningsläger och tävlingar.