Den 11:e november slogs portarna upp till ett intensivt laddat bältesläger i Örebro på Sportpalatset Örebro budoklubb. David Gülger (5 Dan) med sina duktiga instruktörer Oscar Rosenblad (3 Dan), Stefan Nilsson (3 Dan) och Simon Mörn (3 Dan) bjöd på ett inspirerande läger där man höjde kvalitén till nästa nivå på sina tekniker.

Från sex olika klubbar (Falun, Köping, Leksand, Täby, Västerås och Örebro) kom det 24 stycken träningsmotiverade ju-jutsukas. Alla färger fanns representerade med en bra spridning på åldrarna.

Många timmars intensivträning med instruerande och finputsandet på teknikerna för att nå den högre graden av teknikkunskap. Uttrycket ”Vart jag mig i världen vänder ser jag mina händer”, kan ha nämnts. Vi fick bekanta oss med en alligator och en orm som visar hur de kommer till sin rätt ibland annat ude osae och kote mawashi. Kote hineri och shio nage skilde vi åt med tårna in och tårna ut. Det matades på i bra takt med fler tips… sen kom vi till Yoko geri: ”Yoko geri kommer ni göra fel så den visar jag hur ni skall göra”. Sa han med glimten i ögat och därefter påtalades avståndet i tekniken och han visade vad som gjorde skillnad. Det var kul och viktiga synpunkter som kom fram, stort tack!

 

Citat ifrån träningspasset – Vad tyckte du om lägret?

”Bra upplägg, Många instruktörer” – Hanna och Karin (Täby)

” Bra fart och fläkt. Bra genomgångar med varför man gör som man gör.” – Johanna (Falun)

”Bra instruktörer, bra sällskap, lärt sig nya saker” – Leonardo (Köping)

”Alla människor nya och gamla, lärorikt, många aha upplevelser” – Micke (Köping)

”Bra med många instruktörer, roliga pass med bra tempo trots att det var bältesläger” – Fredrik (Leksand)

”Intressant, ta lärdomar och utvecklas” – William (Västerås)

”Jättekul, lärorikt, roligt” – Johanna (Västerås).

”Lärorikt och intressant, Effektivt, inte mycket dötid” – Magnus (Örebro)

”Att förstå orden, Bra träningskamrat” – Louisa (Örebro)

”Blandad skara, många elever som ville lära, suger åt sig, bådar gott för framtiden, bra med blandade åldrar” – David Gülger.

 

 

Stor tack alla inblandade…

Mvh Pontus Ankarbåge (Falu Ju-jutsuklubb)