En rapport från landslagstränarna:

Emma Lette sätter sig på allvar på världskartan på World Games!

En besviken Emma och två jättenöjda coacher efter Emmas tävling idag. Att vara debutant på World Games är inte en liten grej, och som 19-årig är steget ännu större. World Games är en tävling som ingen annan, något atleterna först känner av när de är på plats och står på mattan.
Som en liten bonus lottas Emma mot två av förhandsfavoriterna, så utmaningen var den största möjliga .

World Games är Emmas endast tredje seniormästerskap med kort mellanrum. Det var kanske en liten överraskning för många, att hon vinner över ett antal förhandsfavoriter och VM-guldmedaljören på VM i Abu Dhabi. Sen bekräftar hon sin styrka på senaste EM, men även ännu mer här på World Games! Hon gör två fantastiska matcher, och visar att hon tillhör världseliten och att hon lär sig snabbt hur man tävlar som senior. Där skillnaden mot tyska Annalena Bauer var rätt så stor deras första 2 möten på VM och EM, så är det faktiskt Emma som kontrollerar
matchen idag. Hon blir slagen på grund av Annalenas rutin. Två små tankefel är skillnaden mellan att Emma förlorar sina matcher eller kanske står i final, så små är marginalerna ibland.

Coacherna är mycket nöjda! Superkul att få lov att vara med på våra atleters resa, speciellt när de gör klivet upp från U18/ U21 till senior.
/ Rob Haans och Joakim Vistam