Alla föreningar oavsett storlek eller verksamhet har nytta av ett aktivt antidopingarbete. Vaccinera klubben är ett webbaserat utbildningsverktyg till hjälp för föreningar i det arbetet. Från och med i år är det även obligatoriskt för en förening som ska arrangera ett SM i någon av SB&K:s idrotter att vara en vaccinerad förening. Vaccinationen är aktiv i tre år men det går att uppdatera sin vaccination oftare.

SB&K har idag 60 föreningar med aktiv vaccination vilket är nytt rekord!  På prispallen gällande aktiva vaccinationer ligger Svenska Friidrottsförbundet i topp med 127 föreningar, tätt följd av Svenska Styrkelyftförbundet med 126 föreningar och på tredje plats Svenska Tyngdlyftningsförbundet med 87 föreningar. Visst kan SB&K ta en medaljplats även här?

De senaste medlemsföreningarna som vaccinerat sig hittar du här:

 

Hjälp på vägen
Önskar föreningen vägledning i arbetet med att vaccinera klubben eller någon annan insats, kontakta det distriktsidrottsförbund (DF) som föreningen är hemmahörande i. Kontaktuppgifter till DF finns på rf.se » Hitta inom idrottsrörelsen

Mer information
– Mer information, handledning och statistik om vaccinera klubben.
– Nyttig information om dispenser, röd-gröna listan mm finns på antidoping.se
– SB&K:s antidopingprogram med information om vem som ansvarar för vad (SB&K, underförbund, förening) finns här.

Text: Sofia Arnbom
Foto: Svensk Antidoping