Foto: Hamid Ershad Sarabi

 
Så är vi då framme vid den horisont många inom svensk jujutsu blickat ut över; imorgon inleds VM i Malmö. Surrealism möter realism. Och nu är jag så sugen på att det hela bara ska dra i gång.

Det är ett kylslaget och gråmulet Malmö som med öppna armar välkomnar världens bästa jujutsuutövare under en helg vi alla längtat så otroligt mycket till. Malmö är en fin idrottsstad och jujutsun har anor i staden med goda minnen från svenska framgångar förr.

För tio år sedan (kan inte greppa att det redan gått tio år) sedan Baltiska Hallen var vittne till VM senast.

Jag har skrivit det många gånger förr, tiden är ack så lynnig.
Det som känns som ett helt lands promenadstråk, är plötsligt en dagsländas sista vingslag bort.

För VM i jujutsu har på något sätt varit långt bort för min blick, även när åren blivit till veckor, när veckorna blivit till dagar – och nu räknar vi endast timmar till det börjar.

Ack ja, tiden är obeveklig när sekunderna smattrar förbi.
Därför ska jag njuta extra mycket under det här mästerskapet.

Landslaget är ett helt ensemble av veritabla medaljmaskiner, och jag har inte förr verkligen trott på svensk dominans – förrän detta landslag presenterades.
Sverige skulle mycket väl kunna få med sig sju-åtta guld, så bra är truppen.

Vi har den suveräne Fredrik Widgren som ännu inte har ett VM-guld i sin annars välfyllda medaljhylla. Vi har de otroliga veteranerna Jennie Brolin och Linda Lindström, som båda nästan ser oförskämt starka ut.
Vi har den sprallige showaren William Seth-Wenzel, den läskigt kompetente Jonas Lund och den snirklige stilaren Arash Hadida.

Lägg därtill Mikael Marffy, Maxine Thylin, Max Hederström och Martina Gramenuis i newazan – samtliga tungt meriterade. Och vad kan demoncoachen Paul Persson få ut av Jakob Bitici, vars klubbs arv dräller av världsmästare i modern tid?

Och vad kan Fanny Seth-Wenzel och Elias Ingholt göra under VM?

Alltså, det är på riktigt helt galen kvalitet i symbios med kvantitet i det svenska jujutsulandslaget.

Addera också kunskapen hos förbundskapten Michael Kuntz och coacherna Martin Ingholt, Rob Haans och Joakim Vistam, vars tidigare mästerskap ihop byggt svensk landslagsjujutsu till att vara den stormakt Sverige idag klassas som.

Som sagt, låt VM börja.
Jag har längtat länge nog.
Nu vill jag bara njuta av idrott i yppersta klass.