Jenny Öster Hall är minst sagt en multitalang, på meritlistan återfinns flertalet internationella medaljer och under fjolårets VM i jujutsu på hemmaplan i Malmö tog hon VM-guldet hon nu ska försvara i Abu Dhabi.

-Det känns spännande och lite nervöst, säger Jenny till budokampsport.se

En multitalang

Jenny har haft en minst sagt hektiskt idrottsår med många framgångar, för att nämna några kom hon fyra på Special Olympics i våras, tog ett EM-guld i judo för några veckor sen och dubbla VM-guld i jiu-jitsu under helgen. Men nu är det fokus på förberedelserna inför VM i jujutsu som inleds i slutet på november i Abu Dhabi.

– Mycket fokus har varit på duo eftersom det är helt nytt. Annars tränar jag på klubben i vanlig vuxengrupp tre gånger i veckan, ett pass judo samt ett pass special träning inför VM. Så fem gånger i veckan blir det, säger Jenny.

Favorit i repris

Förra VM gjorde hon stor succé och åkte hem med ett VM-guld och förhoppningarna är att hon ska upprepa sin prestation när VM nu närmar sig.

– Det känns spännande och lite nervöst. Mina förhoppningar är att ta medalj, helst guld såklart. Men man ska aldrig underskatta sina motståndare, avslutar Jenny.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg