– Årets Kampsportare & Årets Genombrott på Kampsportsgalan 2019

Under helgens tionde Kampsportsgala som hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm fick William Seth-Wenzel gå hem med två pokaler. Priset för årets mästare och årets kampsportare. Priset för årets genombrott gick till thaiboxaren Josefine Lindgren Knutsson. Vi tog kontakt med pristagarna på söndagen för att ställa några frågor.

Hej William, grattis igen. Du tog hem två riktigt stora priser igår; årets mästare och årets kampsportare. Har du kunnat smälta detta ännu?
– Tack så mycket! Det har börjat sjunka in men det känns fortfarande väldigt overkligt. Jag trodde verkligen inte jag skulle vinna två priser igår, säger William.

William berättar att känslan att få ta emot dessa två prestigefulla priser är glädje och att bli årets kampsportare visar att han är mer än bara sina prestationer.
-Det betyder väldigt mycket för mig, och att bli årets mästare gör saken bara ännu roligare, säger han.

William hade hoppats på att ta hem priset för årets mästare och blev väldigt glad och kände en viss lättnad när hans namn ropades upp. Lättnad eftersom detta pris var något han verkligen ville ta hem.
-När jag däremot hörde mitt namn andra gången blev jag jätteförvånad och tagen då jag inte alls hade räknat med det, säger han.

Slutligen berättar William att han inte trodde att han skulle bli så emotionellt berörd som han blev av utmärkelsen, och hela kvällen igår var en enda stor fest i hans huvud.
– Pokalerna har fått de bästa platserna i vardagsrummet, till min pojkväns förtret säger William och skrattar.

Priset för årets genombrott gick till Josefine Lindgren Knutsson som firade sin vinst med minglande på galans efterfest tillsammans med sin coach Sanja. De träffade andra atleter som de tidigare inte stött på, vilket Josefine säger var otroligt kul och intressant. Josefine berättar att hon hade en grym kväll och att det var väldigt kul att träffa alla och framförallt alla nya ansikten från de olika grenarna inom kampsporten.
– Man kände att hela kampsportsvärlden med dess olika grenar kom varandra lite närmre under galan, säger Josefine.

 

Hur kändes det att få ta emot priset för årets genombrott?
-Jag håller fortfarande på att smälta detta pris sakta men säkert och det känns såklart fantastiskt att ta hem priset som årets genombrott, säger Josefine.
– Att få detta pris och utmärkelse betyder jättemycket då jag verkligen försökt att komma ur min comfort zone det gångna året och detta år, genom att tagit nya större utmaningar internationellt mot stora motståndare, säger Josefine.

Hon berättar att bli uppmärksammad med priset som årets genombrott betyder oerhört mycket för henne och hennes team. Hon känner supporten och det ger henne massa positiv energi till det hon gör, särskilt på bortaplan.

Beskriv känslan när nomineringsnamnen ropades upp och känslan av att höra ditt namn ropas upp.
– När nomineringsnamnen ropades upp var det såklart oerhört nervöst och pirrigt, även att man var nominerad bland så många andra fantastiska atleter gjorde att jag verkligen kände mig ärad och sen när mitt namn ropades upp som vinnare så kändes det såklart overkligt. Men också glädjefullt och känslofyllt på samma gång. Alla känslor på samma gång säger Josefine och skrattar.

Pokalen har Josefine placerat på sitt nattduksbord bredvid sängen så det var det första hon såg när hon vaknade i morse.
– Det var alltså ingen dröm, även om det kändes väldigt drömlikt igår, säger Josefine.

Text: Jenny Svensson
Foto: Hamid Ershad Sarabi