Det blev EM-guld för Fredrik Widgren i finalen mot den meriterade fransmannen från Percy Kunsa

Fredrik Widgren gick in i turneringen i polska Gliwice som åttafaldig SM-mästare och med ett VM-silver, ett EM-guld och ett World Games-brons i bagaget. Semifinalen i -77 kg vann Widgren mot ryssen Nikita Nikiti innan han i EM-finalen mötte fransmannen Percy Kunsa som han mött så många gånger förr. Finalmatchen blev en ytterst jämn drabbning och resulterade i förlängning som Fredrik till slut vann.

– Det var en tuff match mot Kunza som jag också mötte i final förra året på EM. Kände ändå att jag styrde matchen från början till slut. Efter full tid så stod det 5-5 så det blev två minuter förlängning. Men jag kände att det var min match. Han hade inte alls samma energi som jag. Det gör att ens egen styrka bara växer. Så jäkla skönt att försvara ett EM-guld! Och att William Även gjorde detsamma igår. Hur coolt är inte det, säger Fredrik till budokampsport.e

Under gårdagen tog Sverige ytterligare ett EM-guld genom William Seth Wenzel, efter en tuff final i 85-kilosklassen mot Nicolas Aramez från Schweiz försvarade han sin titel från ifjol med bravur.
– Det känns så jävla bra just nu. Att få avsluta säsongen med att försvara EM-guldet, det kan inte bli bättre, sa William Seth Wenzel till budokampsport.se

Det blev även en silvermedalj för Linda Lindström mot fransyskan Morgane Houx i 49-kilosklassen och en bronspeng för Arash Hadiha i -56 kg.
Nästa stora utmaning för det svenska landslaget blir VM på hemmaplan i november.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Arkivbild/Jonathan Broberg