Händelser under senaste tiden har blottat behovet av att förstå och respektera idrottens värdegrund. Det är något som är mycket viktigt för att vår idrott ska kunna utvecklas och få en sund tillväxt.

Styrelsen arbetar nu med en översyn av de krav vi ställer på federationens officiella representanter och hur vi ser till att de efterlevs.

Vi rekommenderar alla våra medlemsföreningar att genomföra en internutbildning tillsammans med RF/SISU med hjälp av studiematerialet Skapa trygga idrottsmiljöer. Federationen planerar att lägga upp en kurs som årligen kan genomföras på såväl nationell som regional nivå.

Styrelsen arbetar aktivt för att ju-jutsu ska vara en idrott öppen för alla och utvecklas med jämställdhet och öppen mångfald. Fler projekt för hela ju-jutsun ligger på styrelsens att-göra-lista.

Direktlänk till studiematerialet Skapa trygga idrottsmiljöer. Läs mer om Trygg Idrott hos Riksidrottsförbundet.

Styrelsen för Svenska Ju-jutsufederationen