Jujutsu Hall of fame

 

 

Året var 1991 när Pernilla hittade sin första ju-jutsuklubb tillsammans med några kompisar i Linköping. Men dåtidens ju-jutsu var inte så lockande utan Pernilla längtade mest efter att tävla, något man inte fick göra förrän man hade brunt bälte. Väl med ett brunt bälte runt midjan startade tävlingskarriären.

– Den första medalj jag fick var ett brons på det som idag kallas för Dalafighten, berättar Pernilla. Och medaljen gav mersmak eftersom det var så otroligt roligt att få stå på pallen. År 2000 kom hon till dåvarande Nacka ju-jutsuklubb. Pernilla fick snart därefter representera Sverige i landslaget och i sitt första landslagsuppdrag tog hon ett silver på EM.

– Det är mitt härligaste tävlingsminne, säger Pernilla som den gången även fick pris för att ha tagit flest poäng under hela mästerskapet.

Men hon hade aldrig kommit dit hon kom utan sina träningskompisar Åsa, Ingela och Hanna. Tre viktiga personer som sporrade och utmanade Pernilla i hennes satsning. Även förebilder som Annika Lindau och Anna Dimberg spelade roll för en yngre Pernilla.

Idag tränar inte Pernilla sport-ju-jutsu, men instruerar tävlingsgruppen för ungdomar på Nacka Dojo. Eventuellt kommer hon tillbaka till ju-jutsun men då i form av brasiliansk jiu-jitsu.

– Men jag brinner ändå för sporten, säger hon.

 

Meriter:

EM: Guld -01, Silver -99
VM: Brons -02
SM: Guld -00, -01, -02 Silver – 99  Brons – 98
German Open: Guld -02 Brons -01, -99
Danish Open: Silver -01
Swedish Open: Guld -02, -01, -99  Brons -00
Nordic cup: Guld -00, -01, -02