Vi i Jujutsu-Sverige har ett spännande tävlingsår framför oss med ett SM närmast och ett VM i Malmö i november som avslutande höjdpunkt. Under året kommer några ändringar på tävlingssidan att ske både gällande nationell liga och SM.

SM 2018

SM 2018 avgörs söndag 25 mars. Bronsmatcher finaler kommer att livesändas kl 16:30–17:30 på SVT Play. Förhoppningsvis sänds även finalerna direkt i SVT 1. www.jujutsu.se/sm

Svenska Jujutsuligan (SJJL)

Svenska Jujutsuligan ersätter JFL. SJJL kommer att bestå av fyra deltävlingar där tabell förs för klasserna U18 och uppåt. Se hemsidan för mer info.

SM 2019

Planen är att SM 2019 kommer att arrangeras under SM-veckan i Sundsvall (28/1-3/3 2019, exakt datum ej bestämt). En förändring som görs inför 2019 är att inget SM-kval kommer att hållas utan mästerskapen kommer att ha klassisk öppen anmälan. Med förändringen vill vi välkomna fler tävlande från fler klubbar och samtidigt få den kvalitativa mediatäckning som SVT och SM-veckan kan erbjuda.

tävlingar och domarutbildningar

SM 2018, 25/3
• SJJL 1 – Nybro Energi Open, 7/4A-domarkurs arrangeras i samband med tävlingen
Workshop kommande regeljusteringar för tävlande, domare, coacher m.m. 8/4 förmiddag)
• SJJL 2 – Plats och datum meddelas inom kort
• SJJL 3 – Örnsköldsvik, preliminär datum 16/9
• SJJL 4 – Nordic Cup, Nacka, preliminära datum 13/10 eller 20/10
– B-domarkurs arrangeras i samband med tävlingen
Endast sanktionerade tävlingar tillåts använda SvJJF:s logotyp.

Internationella tävlingar

Från vårt håll vill vi möjliggöra samordning inför utvalda internationella tävlingar. Vi provar ett sätt för detta nu genom att skapa Facebook-event likt detta SvJJF till Paris Open. I eventet samlar vi relevanta länkar för den aktuella tävlingen och där kan tävlande och klubbledare prata ihop sig gällande resa och boende.

Jujutsuvärldens ögon kommer riktas mot Malmö 23-25 november då VM avgörs. Vi hoppas alla klubbar tar chansen att resa dit för att se jujutsu i världsklass och för att heja fram vårt landslag.
VM hemsida: www.jujutsu2018.se


Jujutsuvärldens ögon kommer riktas mot Malmö 23-25 november då VM avgörs. Vi hoppas alla klubbar tar chansen att resa dit för att se jujutsu i världsklass och för att heja fram vårt landslag.

VM hemsida: www.jujutsu2018.se

Utveckling och engagemang

Inom kort kommer ytterligare två nyhetsinlägg från Sportrådet och Domarrådet där vi presenterar planerade utvecklingsområden för tävlingsverksamheten och möjligheter att bidra.