Den 15:e oktober är sista dagen för att ansökan till Sport Campus Sweden (SCS). Sport Campus har funnits i 14 år och har under de verksamma åren haft 450 elitidrottare som deltagit. SCS samarbetar med kommuner, specialidrottsförbund, högskolor, coacher, idrottsmedicinare, sponsorer vilket möjliggör en enklare vardag för dig som vill kombinera högskolestudier och elitsatsning.

Inför hösten har förbundet fyra idrottare i SCS, en av dessa är ju jutsu-talangen Fredrik Widgren som studerar byggproduktion på KTH.

– SCS har hjälpt mig att anpassa mina studier. Ibland har tentor eller andra uppgifter krockat med läger eller tävlingar, då har SCS tillsammans med KTH gett mig möjligheten att göra tentorna vid ett annat tillfälle. De ger mig även möjlighet att göra fystester samt givit mig tillgång till olika träningsanläggningar runt om i Stockholm. SCS ger mig en trygghet kring mina studier, jag vet att de finns där om något skulle hända, berättar Fredrik för budokampsport.se

Nya deltagare i år är Anna Strandberg, Vendela von Fluck och Otabek Ergashev. Otabek studerar byggteknik KTH och han är nyfiken på samarbetet.

– Sargon, min tränare hade fått information om SCS och att man kunde få hjälp med ett och annat. Då rådde han mig att ansöka, vilket jag gjorde, berättar Otabek för budokamsport.se

För att kunna ansöka till SCS behöver du komma in på något av dina högskoleval och dina idrottsliga meriter kommer bedömas av Sport Campus Swedens idrottsliga råd.

Högskolor som är anknutna till SCS
Kungliga Tekniska Högskolan (KTH)
Stockholms universitet (SU)
Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH)
Södertörns högskola (SH)
Handelshögskolan (HHS)
Karolinska Institutet (KI).

Du kan läsa mer om projektet här.
Ansök till SCS här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg