På Kampsportsgalan tog han hem priset för Årets Mästare och kommande helg är det dags för honom att delta i SM, första matchen blir semifinal mot Arvid Alm.

– Har inte laddat något speciellt till SM men såhär samma vecka som tävling blir jag lite extra taggad på träningarna för min del. Känner mig väldigt tävlingssugen, säger Fredrik till budokampsport.se

”Jag har jobbat mycket på att bli mer följsam och avslappnad när jag kör”
– Min ju jutsu har verkligen tagit ett steg till i utveckling de senaste åren. Jag har jobbat mycket på att bli mer följsam och avslappnad när jag kör, vilket känner har gett stora resultat. Det gör att jag har öppnat upp min ju jutsu och gjort den mer svårläst en tidigare, fortsätter han.

Efter SM drar tävlingssäsongen igång på riktigt.
– Efter SM har vi stortävlingen Paris Open i slutet av april sen blir det EM i början av juni och under sommaren blir det ett flertal läger på hemmaplan samt utomlands, avslutar Fredrik.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Michael Kuntz