Fredrik Widgren har många internationella medaljer i bagaget och tog under 2017 både EM-guld och brons i World Games. I helgen blev han utnämnd till Årets Mästare under Kampsportsgalan.

– När dem nominerade i min kategori lästes upp pirrade det i magen och benen kändes stumma. När mitt namn sedan lästes upp fick jag samma känsla som när jag ska gå upp på mattan inför en match, lugn och lättnad i huvudet samtidigt som kroppen var på helspänn, säger Fredrik till budokampsport.se

– Det är verkligen en ära att vinna årets mästare. Att ens vara en av de fyra nominerade är en vinst i sig men att sedan få priset bara så coolt! Det visar att all tid jag lägger ner på ju-jutsu inte bara betyder nått för mig och utan av hela budo kampsortsförbundet. Det är yttligare bekräftelse för mig själv att allt det jag gjort inom ju-jutsun, fortsätter Fredrik.

Fredrik har tävlat på hög nivå och är en målmedveten idrottare.

– Hårt arbete under en lång tid är det som gjort att jag fått det här priset. Att varje dag sträva efter förbättring, avslutar Fredrik.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hamid Ershad Sarabi